Optreden Gerard van Maasakkers

Gerard van Maasakkers

“Zijn liedjes gaan over Brabant, het land waar hij leerde ‘lopen, vallen en opstaon’”

Wie kent Gerard van Maasakkers niet? Op zaterdagmiddag 30 september 2023 geeft hij een solo optreden in het Witte Kerkje in Terheijden, georganiseerd door Zomervermaak in samenwerking met Open Road Sessions en Muziek & Kunst podium het Witte kerkje Terheijden.

Zanger Gerard van Maasakkers komt uit Brabant en zingt in zijn eigen Brabantse dialect. Ook toen hij studeerde was hij al veel bezig met muziek. Zo speelde hij gitaar, dirigeerde hij een jongerenkoor en schreef hij een rockmusical. In 1978 bracht hij zijn eerste plaat uit en in het 2017 vierde Gerard van Maasakkers zijn 40-jarig jubileum met de voorstelling 40 jaar liedjes. Inmiddels heeft Gerard 13 platen uitgebracht. Samen met Guus Meeuwis en DJ Tiësto is Gerard in 2011 benoemd tot ereburger van Brabant.

Frits Spits zij over Gerard het volgende: “De liedjes die Gerard schrijft zijn intieme, bijna verstilde portretten van de mensen die hij tegenkomt. Hij kijkt goed en aandachtig naar ze. Waarmee hij laat merken dat zijn hart groot genoeg is voor ons allemaal. Dat alles in dat zachte Brabants dat hij trouw is gebleven.”

Informatie concert

Het concert begint om 14.30 uur, waarbij de zaal open zal zijn om 14.00 uur.