Uitvaarten


Uitvaarten

In de kerk kunnen afscheidsdiensten (niet kerkelijk of kerkelijk, protestant, katholiek of anderszins) gehouden worden door begrafenisondernemers of particulieren.  Bijvoorbeeld voordat men naar het crematorium gaat. De ruimte achter de kerk is rustig gelegen en bestaat uit een stiltekamer geschikt als kleine familiekamer maar waar ook opgebaard kan worden. De er naast gelegen tuinzaal biedt mogelijkheden voor condoleance of als grotere familiekamer. Hier kan men in alle rust gedurende meerdere dagen afscheid nemen. Zo kan het hele afscheid in dit kerkgebouw gehouden worden. 

Onze mogelijkheden in het kort

  • Condoleances. Dit kan zowel in de Kerkzaal als in onze Tuinzaal. We kunnen zorgen voor koffie/thee, frisdranken en zwak alcoholische dranken. Ook kunnen wij zorgen voor belegde broodjes en patisserie in samenwerking met lokale ondernemers.
  • Uitzenden van de plechtigheid. We beschikken over professionele audiovisuele apparatuur waarmee we de plechtigheid kunnen uitzenden en beschikbaar stellen aan belangstellenden via Kerkdienstgemist.nl
  • Opnemen van de plechtigheid op een USB-stick.
  • Foto- en videopresentatie. We beschikken over een groot LED-scherm waarop via een laptop PowerPoint presentaties kunnen worden getoond.
  • Muziek. Met onze geluidsinstallatie kan muziek worden afgespeeld via CD, USB Smartphone of via een PowerPoint presentatie.
  • Opbaring. We beschikken over een ruimte, de Stiltekamer, die volledig afsluitbaar is en geconditioneerd is qua temperatuur. In overleg kan een sleutel van de ruimte worden gegeven zodat familie 24/7 de dierbare kan bezoeken.
  • Rouwbezoek bij opbaring. Familie, vrienden en kennissen kunnen de gelegenheid krijgen om persoonlijk afscheid te nemen van de overledenen. Onze Tuinzaal is daarvoor uitermate geschikt. Wij kunnen tijdens het rouwbezoek zorgen voor consumpties.
  • Uitvaartverzorger. Als uitvaartverzorger kunt u een sleutel krijgen zodat u toegang heeft tot de Stiltekamer voor het verzorgen van de overledene etc.

Graag nodigen wij u uit om ons Witte Kerkje te bezoeken en zelf de ambiance te ervaren van onze Kerkzaal en de mogelijkheden van onze Tuinzaal en Stiltekamer. Voor meer informatie of het afspreken van een bezoek, kunt u contact met ons opnemen via ons e-mailadres: uitvaarten@wittekerkjeterheijden.nl